9 oktober 2019 door Hans Zwijnenberg – Reklamix

“Een kinderdorp” viel het uit haar mond. Het is de grote droom van Marlies Bulder van Kindercentrum De Bieënkorf. Zover is het op het SPOC-park nog lang niet. Wat al wel zover is: de Bieënkorf start een nieuw project (Sport BSO InOranje) en Schakelklas Salland krijgt onderdak op het park. Daarnaast word de keuken van ’t SPOC dienstbaar gemaakt aan het onderwijs.

Kinderen lekker laten ravotten, dat is wat Marlies en haar collega’s van de buitenschoolse opvang graag willen. Logisch met al die sportvelden en een sporthal in de buurt. Kinderen zien klauteren op het wandrek of laten boetballen als heuse mini-uitvoeringen van Lieke Martens of Frenkie de Jong. Wel graag zonder dat ze met een blauw oog huilend bij u op de stoep staan. Dus zocht de Bieënkorf aansluiting bij het project ‘Sport BSO InOranje’. Een Sallands initiatief waarbij gediplomeerde trainers kinderen buiten schooltijd begeleiden bij het sporten. Mooi en geruststellend dat dat nu kan.

Je lekker vrij naast je leeftijdgenoten kunnen uitleven, dat leek de kinderen van Schakelklas Salland heel fijn. Net als de oprichters van deze klas, Leefstijlpraktijk Salland. En dus zitten ze vanaf dit jaar op het SPOC-park. De kinderen worden intensief begeleid omdat ze dat nodig hebben. Remedial teacher Saskia Ruven hierover: “Onderwijs en zorg zijn bij ons zeer nauw verweven”. Daisy de Wilde, toegepast psycholoog, vult aan: “Leefstijlpraktijk Salland komt uit de zorg. We vinden dat de directe combinatie met onderwijs belangrijk is en zoeken naar de juiste aansluiting (schakel) waarmee het kind verder kan”. Bijvoorbeeld terugkeer naar hun oude school, verder door in een leerwerktraject of dagbesteding.”

Handig dan om een school als de Capellenborg nabij te hebben. Even overwippen om te horen of ze iets voor elkaar kunnen betekenen. Of wat te denken van de Spoc-keuken waar cateraar DSRfood de pollepel gaat zwaaien. Zij gaan de innerlijke mens op het SPOC-park verzorgen en zetten zo nog inniger de samenwerking met Leefstijlpraktijk Salland voort met leerwerkplaatsen. Mooi toch?

Ut Huus juicht als beheerder deze ontwikkelingen toe. Verbinden hoort bij ons en dat is precies wat er gebeurt. Een mooie driehoek van kindgerichte activiteiten die stimuleert en enthousiasmeert.